Cupa Danone pentru Juniori este o competitie de sah adresata exclusiv juniorilor si este un concurs omologat de catre Federatia Romana de Sah. In cadrul acestor concursuri se calculeaza coeficientii CIV ai fiecarui participant iar cei care au rezultate notabile ajung sa primeasca categorii de clasificare FRSah.
    Acest proiect a fost inceput in anul 2011in Cluj-Napoca. Etapele concursului se desfasoara lunar, fiind singura competitie de sah pentru juniori care se organizeaza lunar. In cadrul editiei din Ianuarie 2011 au participat 107 copii impartiti pe 8 grupe valorice.  La acest concurs a fost un numar record de participanti.
     In anul 2011 s-au organizat 8 etape ale concursului iar in Ianuarie 2012 am organizat finala acestei competitii.
     In Decembrie 2011 am infiintat o sectiune noua a acestei competitii pentru copiii prescolari si cei din clasa I care fac primii pasi in sah. La Grupa de Incepatori am inceput cu 10 participanti, numarul acestora crescand la fiecare editie. In Februarie 2012 am avut 26 de participanti.
    Incepand cu Aprilie 2012 am infiintat sectiunea "Cel mai tare din gradi la sah"-concurs pentru copiii din gradinite. Participarea medie la acest concurs este de 30-35 jucatori.
     
      In anul 2012 concursul este organizat pe acelasi principiu pe care l-am folosit si in 2011. La fiecare etapa din acest an  se vor calcula punctele Danone pentru Juniori corespunzatoare fiecarei etape, dupa urmatorul algoritm: Loc 1=10 puncte; Loc 2=8 puncte; Loc 3=6 puncte; Loc 4=5 puncte; Loc 5=4 puncte; Loc 6 =3 puncte; Loc 7=2 puncte; Loc 8=1 punct. Aceste puncte conteaza in clasamentul Danone Grand-Prix pentru Juniori.  Clasamentele dupa fiecare etapa disputata il puteti gasi in sectiunea Clasamente GP Danone Juniori.
     Concursurile sunt afisate live pe www.chess-result.com. Fiecare sahist poate sa vada la sfarsitul competitiei modificarea coeficientilor CIV, partidele jucate, rezultate etc
      In Decembrie 2012 vom organiza Finala Cupei Danone 2012 unde vor participa primii 4 sportivi din fiecare categorie de varsta. Pe langa primii 4 sportivi calificati in finala vor participa si copiii cu varsta de pana la 12 ani care au participat frecvent la competitiile de sah pentru seniori, cu omologare FIDE, pe care o organizam. Campionii de la fiecare categorie de varsta vor castiga un ceas de sah iar castigatorul Finalei Cupei Danone 2012 va participa la Semifinale sau Finala Campionatului National pentru Juniori.
      Desfasurarea acestui concurs lunar este un bun prilej pentru verificarea nivelului de pregatire a fiecarui sahist. Suntem mandrii ca reusim sa fim alaturi de voi in cresterea performantelor voastre sahiste. Va asteptam sa ne fiti oaspeti in fiecare etapa a competiilor noastre.