Unul dintre programele de baza a Clubului Sportiv "Juniorul Cluj" este programul competitional.
    Rezultatele pregatirii sahistilor se pot observa numai in competitii. Concursurile sunt proba de foc prin care trebuie sa treaca fiecare sahist in pasii lui spre perfectionare.
    In acest sens clubul nostru organizeaza periodic diverse activitati competitionale:
    1. Cupa Danone pentru Juniori. Acest concurs este omologat de catre Federatia Romana de Sah si are ca scop pregatirea juniorilor cu varsta de pana la 12 ani pentru Campionatele Individuale si pe Echipe-Juniori.
     Concursul se organizeaza lunar, pe 5 categorii de varsta: grupa gradinita, grupa incepatori, grupa copii sub 8 ani, grupa copii sub 10 ani si grupa copii peste 10 ani. La aceste concursuri participa copii din Cluj-Napoca, Turda, Sibiu, Zalau, Baia-Mare, Targu-Mures, Oradea, Bistrita, Sighet, Satu-Mare, Alba-Iulia etc, fiind un punct de reper ar competitiilor de sah pentru juniori din Ardeal. Este singur concurs de sah pentru juniori care se organizeaza lunar! Mai multe detalii gasiti in rubrica Cupa Danone pentru Juniori.
    2. Concursuri seniori cu omologare FIDE.  Agressione Open Cup si ARL OPEN CUP. Aceste concursuri sunt omologate de catre Federatia Internationala de Sah si Federatia Romana de Sah si are ca scop castigarea de coeficienti ELO si norme interne si internationale.
   Concursurile se desfasoara lunar, ele continua proiectul nostru care l-am inceput in anul 2011 prin concursurile Danone Open Cup si Junior Open Cup. In cadrul acestor concursuri participa seniorii care practica sahul ca sport de performanta si semiperformanta, precum si cei mai buni juniori care au fost promovati din celalalte concursuri. La sfarsitul fiecarei editii organizam un concurs de Blitz-5 minute/jucator, concurs de relaxare si recreere, in care tensiunile acumulate in ultimele partide ale turneului sunt schimbate pe glume, lagaturi de noi prietenii, socializare intre jucatori.  Mai multe detalii despre aceste concursuri gasiti in rubrica Alte turnee.
   3. Concursurile scolare. Asa cum ati putut vedea in rubrica Sahul in Scoli, trimestrial organizam un concurs al scolii la sah. Din cadrul acestui tip de competitii selectam copiii care sunt talentati si doresc sa se afirme in sahul de performanta, promovandu-i in Cupa Danone pentru Juniori si in concursurile omologate Fide.
    Clubul Sportiv Juniorul Cluj a sprijinit si sprijina in continuare "Sahul in parc", competitii de agrement in care sunt atrasi sahistii amatori din toate cartierele Clujului.
    Multumim pe aceasta cale sprijinul oferit de catre Sponsorii acestor competitii precum si Conducerii fiecarei Institutii unde ne desfasuram activitatea didactica si competitionala.
    Asa cum puteti observa clubul nostru va asigura un program competitional diversificat si de calitate. Va asteptam cu drag la concursurile noastre!